2021-12-07 08:21:17• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén tartották a IX. Hagyományok Napját és Kolbásztérinbábát

Az elmúlt évek hagyományaitól némiképp eltérően, korlátozott létszámban, alig néhány csapat részvételével és a nagyközönség fogadása nélkül tartotta meg népszerű rendezvényét, a IX. Hagyományok Napja és Kolbásztérinbábát a Lépésházban a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület.

A december 4-ei eseményen a résztvevők csakis oltási igazolással vehettek részt, így jobbára kiküszöbölhették a járvány terjedésének veszélyeit. Mint Szejke Judit főszervezőtől megtudtuk, ezúttal is megtartották a kolbásztöltő versenyt és a Mesterségem címerét is. A csapatok Székelyföldről, Máramarosból, Szatmárról és környékéről érkeztek, de a szokásos népdal- és néptáncfellépők sem hiányozhattak az alkalomról.


Ami a versenyeket illeti, a kolbásztöltők közül ezúttal a Politikai disznóságok csapata tört babérokra, míg a Mesterségem címerét a Model Shop csapata nyerte. Ami pedig a fellépőket illeti, a Röpike táncosai tövisháti, félcsíki és krasznamenti táncokat mutattak be (oktatók: Kása Zsolt és Melinda), a nagykárolyi Ceatara bükkaljai táncokkal készült, énekelt Ana Glib baszarábiai népdalénekes (oktató: Pasca Adrian), a koltói Somfa néptánccsoport tagjai mezőségi táncokkal érkeztek, míg a domokosi Szivárvány néptánccsoport szatmári táncokat mutatott be (oktató: Tamás Sajtos Erzsébet).


Az idei eseményt a Szatmár Megyei Tanács, a Caritas és több szatmári cég is támogatta.  








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: